Så mycket får en sjuksköterska i lön mellan tummen och pekfingret

Hur mycket få en sjuksköterska i lön egentligen? Det är förstås svårt att ge ett rakt och exakt svar på detta. Det är nämligen många olika faktorer som är involverade i lönesättning och därmed påverkar svaret. Vad vi dock kan säga med säkerhet är att den genomsnittliga lönen för en grundutbildad sjuksyrra i vårt land var 39 500 kronor per månad år 2021. Vad detta innebär är att de flesta kan räkna med att ligga på den nivån eller aningen högre framgent.

Hur mycket en sjuksköterska får i lön varierar ganska mycket

Som du säkert har förstått varierar det ganska mycket hur mycket en sjuksköterska får i lön. Som vi redan har nämnt finns det många faktorer som påverkar din lönesättning. Ett effektivt sätt att höja lönen kan dock vara att bli bemanningssjuksköterska. De sjuksköterskor som jobbar för bemanningsföretag brukar nämligen få en lite högre lön än till exempel de som är anställda av regionen.

Men vi vet att det kan vara ett stort steg att gå över till att jobba på bemanning. Detta är kanske inte ett steg som du känner dig riktigt redo att ta än. Det finns dock stora fördelar med att våga ta detta kliv när du är redo för att göra detta. Nedan delar vi med oss av några tips som kan vara till din hjälp!

Två tips till dig som ska jobba som sjuksyrra på bemanning

Är du sugen på att få mer som sjuksköterska i lön genom att börja jobba på bemanning? Då bör du ta till dig av följande råd:

  • Du kan i hög grad påverka din lön. Vissa hävdar till och med att du som sjuksyrra nästan kan välja din lön själv. Du sätter ett löneanspråk och så är det upp till bemanningsföretaget och uppdragsgivaren att acceptera dina villkor eller inte.
  • Du kan överraskas av hur mycket du gillar det. Många personer som jobbar i vården älskar att resa och upptäcka nya platser. Om denna beskrivning stämmer in på dig kan du komma att överraskas av hur mycket du gillar tillvaron som bemanningssjuksköterska.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.